Fotograf Dalarna

Om HillaOm HillaOm Hilla


Jag är tyst, glad, nyfiken, positiv och gillar att stå i centrum ibland, men jag smyger gärna runt i bakgrunden och tar dokumentära fotografier. På min fritid hittar du mig ofta i vildmarken, jag älskar att gå upp på nya toppar eller utforska nya områden i skog och mark, ibland går jag lite vilse, om hösten plockar jag svamp. När snön ligger på marken åker jag snowboard. På min underbara gård i Indor har jag får och höns, odlar för att bli självförsörjande på grönsaker. På min laduvägg hänger en fotoutställning, kom och titta på den. 


Jag gör fotouppdrag som jag tycker låter roliga. Och hänger gärna upp mina tavlor på utställningar. Vad kan jag hjälpa dig med? Kontakta gärna mig.


"Fotografen Hilla Aspman är fostrad i skogen sedan spädbarnstiden. Det har satt sina spår i hennes bildspråk och skogen är alltjämt det självklara motivet i hennes bilder. Med tydlig blick vill hon fånga det vackra i naturen och hämtar inspiration i våra lokala omgivningar. Aspmans fotografiska bilder balanserar på gränsen mellan dokumentärfoto och konstnärliga uttrycksformer, - det är stämningsfulla skildringar av de magnifika landskap som ständigt omger oss."

 

- Motivering till kulturstipendium 2020"

Utbildning

2021 Mittuniversitetet Östersund

Feministisk teori och intersektionella maktanalyser

2020 Luleå Tekniska Universitet

Design genus och estetik

2020 Luleå Tekniska Universitet

Genus och hållbar utveckling

2013 - 205 Folkuniversitetet Umeå YH

Internationell försäljning och marknadsföring

2008 - 2010 KY Scandivanian college of Travel and Toursm (ScoTT) Orsa

Hälsa